Időjárás

Tinnye
Főleg felhős
Főleg felhős
2°C
Szelek: 7 km/h E
Napkelte: 05:46
Napnyugta: 17:59
More forecast...
 

Galéria

8 ab3 kresz kemenysepro holapat img_4340

Kategória

Csatornahelyzet a Bocskai utcában

A tisztítómű bővítés hiteltörlesztésének a csatornadíjba történő szerencsétlen beépítését követő nem fizetés, Jászfalu semmilyen megállapodásra sem hajlandó testületei, és főként azok a falubeliek, akik valami miatt nem tudják megkülönböztetni a szemetes fedelét a csatornafedéltől, együttesen elérték azt, hogy a Bocskai utcai szennyvíz átemelő szivattyúi immár egy hónapja egyáltalán nem működnek.

A képek a látványt igen, a terjengő illatokat nem tudják reprodukálni. December közepe óta a környék lakói, és az erre közlekedők csak annak örülhetnek, hogy az Égiek kegyes hideget adtak. Így egyelőre megússzuk a fertőzéseket, az oltásokat.

Valamit azonban nem értek. Kinek okoz örömet az, hogy erőt, energiát áldoz arra, hogy több négyzetméternyi fóliát tuszkol bele az utcai tisztítónyílásba? A fedél nehéz. Fel kell emelni. Talán ezzel erősít? Ám legyen. De a fólia csatornába helyezésével mi a cél? Mások életének a megkeserítése?

A képeken látható kicsi szökőkút hetek óta működik. Az árkok nem esővel és hólével vannak tele. Szomszédasszonyom napokig nem tudott csak gumicsizmában kijönni a házából, mert a kapuja előtt kikerülhetetlenül bokán felül ért a szennyvíz.

Csak reménykedünk, hogy teljesülnek az ígéretek, és napokon belül elkészül az egyik szivattyú javítása. Akkor talán egy kicsit jobb lesz a helyzet.

Azon viszont se szivattyú, se más egyéb nem tud segíteni, hogy a csatornát rendeltetésszerűen használja mindenki. Csak azok, akik eddig nem ezt tették.

Galántai Marian

1 hozzászólás: Csatornahelyzet a Bocskai utcában