Neked 1%, nekünk 101 esély egy új életre

Mi, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete 2006-ban kistérségi civil szerveződésként alakultunk. Feladataink hamar túlmutattak egy önkéntes munkán, ezért 2009-ben bejegyzett egyesület lettünk. 2011. decemberében közhasznú státuszt kapott az egyesület, így hivatalosan nevünk Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete lett.

Mindannyian civilként, a napi munka és család mellett, saját szabadidőnkben mentjük térségünk rászoruló kutyáit, macskáit, néha egyéb két- és négylábú kisállatait is.

Legfőbb céljaink az elkóborolt kutyák hazajuttatása és a sérült állatok ellátása mellett a gondozásunkba került kutyák, macskák számára megtalálni az új befogadó családot. Fontos feladatunknak tartjuk továbbá a felelős állattartás népszerűsítését rendezvényeken, az interneten, illetve iskolákban állatvédelmi oktatás keretein belül.

Az elmúlt több mint öt év alatt közel 950 kutyát vettünk pártfogásunkba, juttattunk haza vagy rehabilitáltunk és adtunk új családhoz. Csak 2011-ben több, mint 190 kutya és 40 macska került új vagy eredeti gazdához a közreműködésünkkel.

Minden gondozásunkba kerülő ebet regisztrált mikrochip-pel látunk el, ivartalaníttatunk, oltatunk, orvosi ellátásban részesítünk és ideiglenes befogadó családokban vagy panzióban helyezünk el. A kutyákat különböző fórumokon hirdetjük és leellenőrzött jelentkezőknek örökbe adjuk. Mindaddig figyelemmel kísérjük sorsukat, amíg teljes biztonságban nem tudjuk őket.

Honlapunkon (www.pilisbudaikutyasok.hu) működtetünk egy elveszett-talált kutyák adatbázist, különös tekintettel a rendszeresen utcán lévő, notórius szökős ebekre. A kutyák hazajuttatását az utóbbi időben segítette, hogy több alkalommal is volt lehetőségünk mikrochip akciót hirdetni, mely által több száz kutya lett regisztrált chip-pel ellátva.

A közös gondolkodás és a mindennapi nehézségek baráti társasággá kovácsolt minket. Nagy sétákat szervezünk, ahová természetesen a saját kutyáink mellett a gondozottjainkat is visszük, valamint meghívjuk a tőlünk örökbefogadott kutyákat és családjukat is.

2012-ben is célunk, hogy a már kialakított minőségi színvonalat megtartsuk, lehetőségeinkhez képest a tevékenységi területünket szélesítsük.

Idén először jogosultak vagyunk az 1% gyűjtésére. Kérjük segítsen álmaink megvalósításában és támogassa munkánkat személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18001044-1-13

Köszönettel, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete