Címke: közlekedés

Hétfőtől terelik a 10-es út forgalmát Vörösvárnál!

DSCF4925Tisztelt Lakosok!

Az Északi Vasúti Duna-híd(kiz) – Pilisvörösvár(bez.) vonalszakasz pálya- és műtárgyépítési, valamint a kapcsolódó ideiglenes biztosítóberendezési, távközlési, közműkiváltási, kábelkiváltási munkák tervezése és megvalósítása kapcsán már Önök is értesültek róla, hogy a 10. sz. főút vasúti átjárójában közúti és gyalogos aluljáró épül.

A munkák elvégzéséhez szükségessé vált a Piliscsabai utca terelőútként való átépítése és a forgalom átterelése. A terelőútként való üzemelés alatt a gyalogosforgalmat a KRESZ szabályai szerint kell lebonyolítani. A csomópontban a munkák ütemezésének megfelelően a gyalogosok átvezetéséről munkabiztonsági közlekedési folyosókat jelölünk ki, amit munkaterület-szalagozással, korlátokkal és kerítésekkel jelölni fogunk. Az ezekről készült tervek a Pilisvörösvári Önkormányzat honlapján megtalálhatóak, illetve tájékoztatásul a helyszínen is ki lesznek téve.

Kérjük, kövessék figyelemmel! (tovább…)

Havazás, hóhelyzet

07:10 – A Varkapu.info információi szerint két kamion is elakadt a 10-es úton az Auchan körforgalom közelében Esztergom irányában. Az úton ezért komoly dugó alakult ki.

07:00 – A Vonatinfo térképe szerint a Budapest-Pilisvörösvár vasúti szakaszon 10-15 perces késések vannak.

06:55 – Olvasóink jelezték, hogy a 10-es úton nagyon lassú a forgalom Budapest irányába, sőt, valaki arról is tájékoztatta a Varkapu.info-t, hogy 10 perce egy helyben állnak. Portálunk folyamatosan tudósít a hóhelyzetről.

06:40 – Másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala és Veszprém megyében. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 centiméternyi friss hó is hullhat. Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyében, valamint a főváros területén elsőfokú, vagyis citromsárga a figyelmeztetés – ezeken a területeken is több mint 10 centiméternyi hó eshet egy nap alatt.

A várkapu.infó frissülő híre >>>

Ünnepi menetrend a Volánbusznál

Közeledik a hosszú hétvége, ezzel együtt március 13-tól 26-ig némiképp változik a VOLÁNBUSZ Zrt. helyi és helyközi autóbuszjáratainak a menetrendje. Csütörtökön és pénteken munkaszüneti nap lesz, eszerint fognak járni a buszok. (tovább…)

Lecsúszott az útról egy terepjáró a Tinnyei úton

Szerda reggel nem sokkal 8 óra után a jeges út miatt egy terepjáró a kanyarban megcsúszott és az árokba hajtott a Tinnyei úton. Személyi sérülés nem történt. A Pilisjászfalui Polgárőrség a műszaki mentés alatt a forgalmat irányította. Közben alig egy kilométerrel távolabb egy nyerges kamion is elakadt a csúszós út miatt.

Mivel Pilisjászfalu és Tinnye között szinte a teljes út erősen le volt jegesedve, ezért a polgárőrség értesítette a Pilisvörösvári Rendőrőrs ügyeletesét, hogy balesetveszélyes az útszakasz. A közút szóró kocsija a bejelentést követő fél óra múlva megkezdte az út jégmentesítését.