Időjárás

Tinnye
Részben napos
Részben napos
13°C
Szelek: 7 km/h WNW
Napkelte: 04:48
Napnyugta: 20:47
More forecast...
 

Galéria

Tinnye látképe img_7518 img_7635 2011bajneredm aug20 img_4341

Kategória

Talált kutya – 2013.05.30.

2013 05 29-30 virradó éjjel a Zrínyi utcában találták az alábbi kutyust, érdeklődni a Pilis Budai Kutyamentőknél lehet: 30/944-29-19

Állatvédelmi törvényről – Dr. Lakatos Tibor állatorvos (Úny) írása

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” (Mahatma Gandhi)

Bár a kutyák helyes tartásának alapvető szabályait évezredes tapasztalat csiszolta, még mindig számos visszássággal találkozunk e területen.
A felelős kutyatartótól elvárható, hogy a jó gazda gondosságával lássa el állatát, azonban még mindig vannak olyan felelőtlen gazdákkal, akik kedvenceik legalapvetőbb igényeit sem elégítik ki. Ezért a kutyák „jogait” és a gazdák kötelezettségeit állatvédelmi törvények és rendeletek szabályozzák, melyek a közelmúltban bővültek újabb kiegészítésekkel, amit fontosnak tartok ismertetni: Olvassa tovább» Állatvédelmi törvényről – Dr. Lakatos Tibor állatorvos (Úny) írása

Neked 1%, nekünk 101 esély egy új életre

Mi, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete 2006-ban kistérségi civil szerveződésként alakultunk. Feladataink hamar túlmutattak egy önkéntes munkán, ezért 2009-ben bejegyzett egyesület lettünk. 2011. decemberében közhasznú státuszt kapott az egyesület, így hivatalosan nevünk Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete lett.

Mindannyian civilként, a napi munka és család mellett, saját szabadidőnkben mentjük térségünk rászoruló kutyáit, macskáit, néha egyéb két- és négylábú kisállatait is.

Legfőbb céljaink az elkóborolt kutyák hazajuttatása és a sérült állatok ellátása mellett a gondozásunkba került kutyák, macskák számára megtalálni az új befogadó családot. Fontos feladatunknak tartjuk továbbá a felelős állattartás népszerűsítését rendezvényeken, az interneten, illetve iskolákban állatvédelmi oktatás keretein belül.

Az elmúlt több mint öt év alatt közel 950 kutyát vettünk pártfogásunkba, juttattunk haza vagy rehabilitáltunk és adtunk új családhoz. Csak 2011-ben több, mint 190 kutya és 40 macska került új vagy eredeti gazdához a közreműködésünkkel. Olvassa tovább» Neked 1%, nekünk 101 esély egy új életre

Tinnyén talált kutyus… 2011.02.04

Február 4-én Tinnyén találták a képen látható nagyon fiatal, kedves, bújós szuka kutyát.

FONTOS! El fogja vinni a gyepmester, ha valaki ráismer, akkor érdeklődni utána a Tinnyei Önkormányzatnál lehet! Chip-je nincs.

[Diavetítés]

Kutyatulajdonosok figyelem!

Az utóbbi időben nagyon megszaporodott az utcákon és a temetők környékén a kóbor(ló) kutyák száma. A Polgármesteri Hivatalba több bejelentés is érkezett. A lakosság védelme érdekében a gyepmester a jövőben hetente többször fogja begyűjteni a gazda nélkül, szabadon kószáló állatokat.

Felhívjuk mindenki figyelmét, annak érdekében, hogy házi kedvencük ne jusson erre a sorsra, . . . → Olvassa el a teljes bejegyzést: Kutyatulajdonosok figyelem!

Mit tegyek, ha elveszett a kutyám?

A Pilis-Budai Kutyások jóvoltából szeretnénk néhány gyakorlati tanácsot adni, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy elveszett kutyád minél gyorsabban hazatalálhasson: Olvassa tovább» Mit tegyek, ha elveszett a kutyám?

Mit tegyek, ha kutyát találtam

Az alábbi összefoglaló a Pilis-Budai Kutyások juttatták el hozzánk, illetve megtalálható az ő honlapjukon. Kevesen tudják, de Tinnye körzetében is dolgoznak és számos kutyát találtak már és mentettek meg, te is könnyen bukkanhatsz a környéken kóborló kutyusra. Fusd át kérlek az alábbiakat, hogy tudd, mi a teendő!

Nincs menhelyünk, ezért nem garantálhatjuk, hogy frissen talált kutyát azonnal át tudjuk venni!

Kutya befogadását sajnos csak abban az esetben tudjuk vállalni, ha éppen van helyünk a kutya számára. Mivel kiépített menhellyel nem rendelkezünk, így a mi munkánk is nagyon nehéz, kérjük megértéseteket.

– Kérjük vizsgáld át alaposan a kutyát, hátha találsz rajta valamilyen azonosítót (biléta, fülben vagy haskorcban tetoválás, nyakörv belsejébe írt telefonszám), mely alapján megtalálhatod az eredeti gazdát. Olvassa tovább» Mit tegyek, ha kutyát találtam