Címke: pilis

Neked 1%, nekünk 101 esély egy új életre

Mi, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete 2006-ban kistérségi civil szerveződésként alakultunk. Feladataink hamar túlmutattak egy önkéntes munkán, ezért 2009-ben bejegyzett egyesület lettünk. 2011. decemberében közhasznú státuszt kapott az egyesület, így hivatalosan nevünk Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete lett.

Mindannyian civilként, a napi munka és család mellett, saját szabadidőnkben mentjük térségünk rászoruló kutyáit, macskáit, néha egyéb két- és négylábú kisállatait is.

Legfőbb céljaink az elkóborolt kutyák hazajuttatása és a sérült állatok ellátása mellett a gondozásunkba került kutyák, macskák számára megtalálni az új befogadó családot. Fontos feladatunknak tartjuk továbbá a felelős állattartás népszerűsítését rendezvényeken, az interneten, illetve iskolákban állatvédelmi oktatás keretein belül.

Az elmúlt több mint öt év alatt közel 950 kutyát vettünk pártfogásunkba, juttattunk haza vagy rehabilitáltunk és adtunk új családhoz. Csak 2011-ben több, mint 190 kutya és 40 macska került új vagy eredeti gazdához a közreműködésünkkel. (tovább…)

Vigyázat! Elszaporodtak a lódarazsak a Pilisben!

Az idei nyár különösen kedvezett a darazsak zavartalan szaporodásának és fejlődésének, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott elővigyázatosságra kéri erdei túrára indulókat A Pilisben és a Budai-hegységben a hetek óta tartó kánikulában a nagyméretű lódarázzsal és a kisebb kecskedarázzsal meglepően nagy számban találkozhatunk.

Szinte naponta fordul elő darázscsípés az erdei munkások körében, a darazsak nem egyszer kifejezetten agresszívan viselkedtek.

A fentiek miatt a Pilisi Parkerdő Zrt. az erdei kirándulást tervezőket kéri, hogy mielőtt elindulnak, a darázscsípés kezelését, illetve arra való felkészülést illetően kérjék ki orvosuk tanácsát. Különösen fontos ez a csípésre érzékenyek esetében. (tovább…)

Százmilliós vandalizmus a Pilisben

Jelentős, évente mintegy százmillió forintba kerülő kárt okoznak a visszatérő vandálok a főváros környéki erdőkben a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek – írja a Magyar Nemzet. Egyebek mellett felgyújtott padok, fejszével “lekapart” turistajelzések, ledöntött vadlesek, kommunális hulladékhegyek, szemetelő hajléktalanok okozta károkkal kell megküzdenie a társaságnak – számolt be a lap. (tovább…)

Minden héten hajtás – Hol veszélyes kirándulni?

Az előző évekhez hasonlóan idén is minden hétre jut vaddisznóhajtás a Pilisi Parkerdő Zrt. területein. A vadászat nem jelent komoly veszélyt a kirándulókra nézve, ám néhány részlettel nem árt tisztában lenni. Mit tegyünk, ha kirándulni szeretnénk a Pilisben a hajtások időszakában? Alább megtudhatja! (tovább…)