Címke: szennyvíz

Betörés a szennyvíztelepen

Az éjszaka folyamán ismeretlen tettesek betörtek a Tinnyei úton lévő szennyvíztelepre. Az ablakot feszítették fel, úgy jutottak be az épületbe. Egy számítógép monitort próbálták meg ellopni, amit végül a kinyitott ablak párkányán hagytak az elkövetők.

A riasztó 1:50-kor jelzett a távfelügyelet központjában, ahonnan a kivonuló egység alig 5 perc alatt a helyszínre ért, de ott már nem találtak senkit. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A betörésről csak délelőtt szerzett tudomást a Pilisjászfalui Polgárőrség, ekkor viszont azonnal jelentették a rendőrségnek, hogy az éjszaka szolgálatban lévők valószínűleg látták az elkövetők autóját. A járőröző polgárőrök a betörés időpontja előtt 10-12 perccel a szennyvízteleptől néhány tíz méterre lettek figyelmesek az ott parkoló gépkocsira, amiben nem ült senki.

Mivel a terület eléggé félreeső helyen van, gyanúsnak tartották az otthagyott autót, ezért felírták típusát és rendszámát.

(ppe.gportal.hu)

Adóemelés és ami mögötte van

Több éve jelent problémát a falunak, hogy a csatornadíjban felszámításra került a szennyvíztisztító bővítése kapcsán felvett hitel törlesztő részlete. Az újonnan alakult képviselő-testület alaposan megvizsgálta a lehetőségeket. Abban mindenki egyet értett, hogy az áfa fizetési kötelezettséget jelentő csatornadíj ne tartalmazza az áfa mentes törlesztő részletet.  Mivel a működésre kapott állami bevételekből nem lehet ezt a lakossági kötelezettséget átvállalni, a kieső összeg csak az adótételek növelésével pótolható. (tovább…)

Csatornahelyzet a Bocskai utcában

A tisztítómű bővítés hiteltörlesztésének a csatornadíjba történő szerencsétlen beépítését követő nem fizetés, Jászfalu semmilyen megállapodásra sem hajlandó testületei, és főként azok a falubeliek, akik valami miatt nem tudják megkülönböztetni a szemetes fedelét a csatornafedéltől, együttesen elérték azt, hogy a Bocskai utcai szennyvíz átemelő szivattyúi immár egy hónapja egyáltalán nem működnek.

A képek a látványt igen, a terjengő illatokat nem tudják reprodukálni. December közepe óta a környék lakói, és az erre közlekedők csak annak örülhetnek, hogy az Égiek kegyes hideget adtak. Így egyelőre megússzuk a fertőzéseket, az oltásokat.

Valamit azonban nem értek. Kinek okoz örömet az, hogy erőt, energiát áldoz arra, hogy több négyzetméternyi fóliát tuszkol bele az utcai tisztítónyílásba? A fedél nehéz. Fel kell emelni. Talán ezzel erősít? Ám legyen. De a fólia csatornába helyezésével mi a cél? Mások életének a megkeserítése?

A képeken látható kicsi szökőkút hetek óta működik. Az árkok nem esővel és hólével vannak tele. Szomszédasszonyom napokig nem tudott csak gumicsizmában kijönni a házából, mert a kapuja előtt kikerülhetetlenül bokán felül ért a szennyvíz.

Csak reménykedünk, hogy teljesülnek az ígéretek, és napokon belül elkészül az egyik szivattyú javítása. Akkor talán egy kicsit jobb lesz a helyzet.

Azon viszont se szivattyú, se más egyéb nem tud segíteni, hogy a csatornát rendeltetésszerűen használja mindenki. Csak azok, akik eddig nem ezt tették.

Galántai Marian