Címke: tök

Iskolaválasztás előtt… A Kisgöncöl Waldorf Iskola Felvételi Programjai

2012. november 17-én, szombaton 10-12-ig Játszóház

A gyerekekkel iskolánk pedagógusai játszanak, lehetőség nyílik az iskolai kézműves tevékenységek kipróbálására. Közben szüleikkel tanáraink beszélgetnek az iskolánkról, a Waldorf-pedagógiáról és a felmerülő kérdésekről, megtekinthetik a kiállítást az osztályok munkáiból.

2012. november 30-án, 18.00-tól Pedagógiai előadás: A Waldorf-iskolák működése, küldetése, a mai kor aktualitása és a Waldorf-iskola. Meghívott vendégünk Karkus Ottó, a solymári Waldorf Iskola osztálytanítója.

2013. január 25-én, pénteken 8-10-ig Nyitott tanítási óra az érdeklődő szülők számára. Betekintés az 1., 2. és a 4. osztály életébe. (Kérjük az előzetes bejelentkezést – csak szülőknek!)

2013. január 26-án, szombaton 9-13-ig Nyílt nap

Beszélgetés az iskolaérettségről, majd a szülők kipróbálhatják a Waldorf-pedagógia gyakorlatait: formarajz, Bothmer-gimnasztika, ritmikus gyakorlatok az írás-olvasás-számolás témaköreiben, festés, ének-zene. Végül beszélgetés osztálytanítókkal, szaktanárokkal.

2013. március 1-én, pénteken 18.00-tól Előadás: Milyen a mi iskolánk? Hogyan segítik az egyes tantárgyak egymást és a gyermekek fejlődését 1-4. osztályban? A beszélgetés vezetője: Mezei Katalin, iskolánk elsős osztálytanítója.

2013. március 22-én, pénteken 18.00-tól Előadás: Milyen a mi iskolánk? Hogyan segítik az egyes tantárgyak egymást és a gyermekek fejlődését 5-8. osztályban? A beszélgetés vezetője: Mezei Katalin. Bemutatkozik iskolánk vezetősége, a fenntartó, az iskolaképviselő.

Címünk és a programok helyszíne:

Kisgöncöl Waldorf Iskola   Tök, Kútvölgy tér 14.

Elérhetőségeink: Tel: 23/341-323

kisgoncol@gmail.com, www.kisgoncol.hu

Tájékoztatás az augusztus elején tapasztalható kellemetlen szagokról

Idén augusztusban is, – mint már néhány év óta mindig – bizonyos időjárási viszonyok közepette, időszakosan elviselhetetlen bűz árasztja el a Zsámbéki medencét, elsősorban Perbál és Tök településeket.
Ennek oka ilyenkor nem a gombaüzem, hanem a tarlóra kiszórt szerves trágya. Ezt a Gyermely Holding, illetve a hozzá kötődő Somodori Kft. végzi elsősorban a Nyakas-tetőn túl, gyermelyi, szomori földterületeken. A légvonalbeli kis távolság és az uralkodó szélirány miatt sajnos ennek a mi településeink isszák meg, – illetve szagolják – a levét! (tovább…)

Tök jó buli

Az őszi szünet előtti héten kicsik és nagyok egyaránt nagy izgalommal és lelkesedéssel készültek az iskolai Halloween Party-ra. Kedd délután a felsősök, csütörtökön a 3-4. osztályosok, pénteken pedig a legkisebbek örülhettek a Halloween-i mulatságoknak. (tovább…)