Egyetértek, hogy vigyázzunk egymásra. Mindenesetre én nem bíznám az életem másokra én próbálnék látható lenni.
Ezek az esetek többnyire a főútvonalakon történtek, járdával rendelkező szakaszokon.
Ahol a suhanás 40-50 km/h-nál nem több. :-) Bár ez is soknak tűnik, mikor olyan valaki jön szembe autóval, aki csillagvizsgálóként használja autója első lámpáit és elvakítja a szembejövőt.
Utóbbi pár hétben sötétedés után nem tudok autóval úgy végigsuhanni Tinnyén, hogy kivilágítatlan kerékpárossal ne találkozzak. Életveszély! Ennél már csak az út szélén babakocsit toló bármiféle fényvisszaverő nélküli gyalogos jobb. Lehet, hogy ők nem félnek, de én nem vagyok nyugodt.
Mit lehet tenni ezügyben?
Bea
Hát, való igaz… de kicsit gondoljunk bele, van- minden utcában járdánk? Az utcák is elég keskenyek. Fényvisszaverőt valóban kellene használni, meg lámpát, előtte tájékoztatni, tanítani, hogy mi is az a közlekedés. Ja, és persze adni is kellene valamit a gyalogosoknak is, például zebrát, járdát, esetleg védőkorlátot, ahová kell. Amíg ez nincs, addig meg legyünk óvatosak, vigyázzunk egymásra.
Utóbbi pár hétben sötétedés után nem tudok autóval úgy végigsuhanni Tinnyén, hogy kivilágítatlan kerékpárossal ne találkozzak. Életveszély! Ennél már csak az út szélén babakocsit toló bármiféle fényvisszaverő nélküli gyalogos jobb. Lehet, hogy ők nem félnek, de én nem vagyok nyugodt.