Időjárás

Tinnye
Tiszta
Tiszta
13°C
Szelek: 7 km/h S
Napkelte: 05:35
Napnyugta: 19:52
More forecast...
 

Galéria

Hóban-fagyban is szeretjük rekettye_0 evbucsuztato ktgvetes img_4350 wp_20150621_07_22_33_pro

Kategória

Társadalmi egyeztetés

A társadalmi egyeztetésről

Tinnye Község Önkormányzat Képviselő-testülete SZMSZ 62. § szerint

Társadalmi egyeztetésre kell bocsátani a helyi önkormányzat rendelet-tervezetét.

A társadalmi egyeztetés az önkormányzat honlapján erre a célra kialakított oldalon megadott jegyzo@tinnye.hu e-mail címen keresztül biztosított véleményezés útján, postai úton vagy szükség esetén közmeghallgatás keretében történik.

Általános egyeztetés keretében rendelet-tervezetet úgy kell az önkormányzat honlapján közzétenni, hogy megfelelő idő álljon rendelkezésre a tervezet érdemi megvitatásához és a vélemények kifejtéséhez, továbbá a beérkezett vélemények, javaslatok érlegelésére. A véleményezésre minimum 7 napot kell biztosítani.
A névtelenül beérkezett véleményeket azok figyelembevétele nélkül törölni kell.
A beérkezett véleményeknek, a véleményezők nevének, és e-mail címének kezelése a véleményezett rendelet hatálybalépéséig lehet kezelni. A véleményező adatainak kezeléséhez szüksége hozzájárulást a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényben foglalt vélelem szerint megadottnak kell tekinteni. Erre a tényre a véleményező figyelmét a vélemény-nyilvánítás előtt fel kell hívni.

A jegyző mérlegeli a beérkezett véleményeket, és azokról összefoglalót készít. A jogszabály előkészítése során nem áll fenn az egyedi válaszadási kötelezettség.
Az elkészített összefoglalót az önkormányzati rendelet-tervezettel együtt kell a Képviselő-testület elé terjeszteni, ezzel egy időpontban kell közzétenni.

Nem kell egyezetésre bocsátani
a) a költségvetésről szóló rendelet-tervezetet,
b) a helyi adóról szóló rendelet-tervezetet,
c) a költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet-tervezetet,
d) a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályait meghatározó rendelet-tervezete,
e) a köztisztviselői jogviszonyban állók munkavégzésével és juttatásaival kapcsolatos rendelet-tervezetet,
f) a rendelet-tervezetet, ha annak sürgős elfogadásához kiemelkedő közérdek fűződik,
g) az önkormányzati rendeletet módosító rendelet-tervezetet, ha az csak magasabb szintű jogszabály módosítása miatt szükséges rendelkezéseket tartalmaz, valamint
h) a törvényességi ellenőrzésért felelős szerv felhívására törvénysértés megszüntetése érdekében előkészített rendelet-tervezetet.
i) Kiemelkedő közérdek különösen az olyan körülmény, amelynek bekövetkezése esetén az önkormányzatot jelentős anyagi hátrány érné.