Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

Tinnye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007.(III.26.) Kormányrendelet alapján, a 35/2021 (XI.29.)  sz. határozatával kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára /”B” típusú kiírás/ és a felsőoktatási nappali tagozatos hallgatók számára/” A” típusú kiírás/ 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

A pályázók, akik az adott települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek 2021. november 5-ig adhatják be kérelmüket elektronikusan az EPER-BURSA rendszerben, valamint papíralapon az önkormányzatnál.

A részletes pályázati kiírások itt olvashatók:

https://emet.gov.hu/bursa-2022-a-felhivas-palyazok-reszere/
https://emet.gov.hu/bursa-2022-b-felhivas-palyazok-reszere/

< Vissza a hírekhez